Nämä herkkuleivokset saivat tällä kertaa täytteeseen toffeeta, joka on keitetty kondensoidusta maidosta. Aivan ihana tuote jälkkäreissä ja leivonnaisissa! Kondensoitua ja sokeroitua maitotölkkiähän keitetään 3 tuntia poreileveassa vesihauteessa, jolloin tuloksena ihanan pehmeä toffee! Ohje kannattaa ilman muuta tuplata, jolloin tulee käytettyä koko toffepurkki, sillä bebet voi pakasta.

12 kpl

Pohjat:

100g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
1 keltuainen
2 dl jauhoja

Täyte:

1 dl maitoa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria

100g voita tai margariinia

½ prk kondensoitua maitoa (keitettyä)


Kuorrutus:

2 dl tomusokeria
n. 1 valkuainen
pikakahvijauhetta
nonparellejä

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja lopuksi jauhot. Pyöritä taikinasta tanko, joka jaetaa veitsellä 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja painele foliovuokiin (kuva). Paperivuuat ovat liian pehmeitä. Paista pohjia n. 15 minuuttia 175 asteessa kunnes saavat hiukan väriä.

Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilijasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen vanilijasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vanilijakiisseli.

Täytä jäähtyneet pohjat toffeella ja vaniljakreemillä.

Valmista kuorrutus. Lisää valkuaista vähän kerrallaan. Kuorrutus saa olla melko paksua. Muuten se valuu pois päältä. Valuta kuorrutusta leivoksen päälle varovasti ja lusikan pohjalla levittäen. Koristele nonparelleillä.