1981925.jpg

Sain äidiltäni ihanaa, itsetehtyä omenahilloa ja päätin kokeilla Marien ohjeella muffineita. Aivan ihania lämpininä jätskin kanssa, tietysti! ;-)

Marien ohjeessa oli pikakaurahiutaleita, itse käytin tavallisia isoja kaurahiutaleita. En tiedä johtuiko siitä, mutta oma taikinani jäi melko löysäksi. Ainakin kuvissa Marien taikina oli paksumpaa. Mutta muffinit onnistuivat silti hyvin!

Sopivat hyvin vaikka aamaiasmuffineiksi sunnuntai aamuksi, kun on aika nautti piiiitkä aamupala... ;-)

Ohje kopioituna...

(n. 12 keskikokoista)

3 munaa

1 1/2 dl sokeria

hyppysellinen suolaa (1 maustemitta)

1 tl  vaniljasokeria

1 1/4 tl jauhettua kanelia

1/2 tl jauhettua inkivääriä

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl pika kaurahiutaleita

1 dl flora vanillaa, kermaa, maitoa, tai omenamehua

1 dl juoksevaa rasvaa tai noin 90-100g sulatettua voita tai margariinia


omenasosetta tai hilloa


Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä kaikki kuivat ainekset ja sekoita huolellisesti. Sekoita taikinaan yhdessä rasvan ja nesteen kanssa. Kääntele sekaisin isolla lusikalla tai kädellä, älä vatkaa. Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Täytä muffinivuoat melkein täyteen. Laita omenahillo pursottimeen jossa on pitkä kapeateräinen pää. Voit täyttää muffinit omenahillolla raakana tai heti paistamisen jälkeen kun muffinit on otettu ulos uunista. Upota pursottimen terän pää muffinin sisälle ja purista noin reilu 1 tl hilloa muffinin sisään (isompiin muffineihin voit pursottaa enemmän). Paista muffinit 200 asteessa noin 10 minuuttia (isot 15-20 minuuttia) Kiertoilmauunissa 175 asteessa 10 minuuttia. Jäähdytä muffinit ja sihtaa tomusokeria muffinien päälle.