1510583.jpg


Tämä ohje on bongattu Googlesta. Tosi hyvänmakuinen kuivakakku, joka paranee vanhetessaan, jos ehtii... Eli saa maustua, vaikka viikon! Tämä saattaa olla jonkun mielestä se "joulukakku, jota tehdään vain ja ainoastaan jouluna", mutta uskokaa pois, hyvin maistui näin keväälläkin! ;-) Eikä maltettu odottaa edes sitä viikkoa, vaan leikattiin päiväkahville palat, kun kakku oli vielä lämmin...

Ohjeesta tulee suuri kakku, joten riittää hyvin vaikkapa tuohon reiluun ruusuvuokaan.


250g voita
2½ dl sokeria
4 munaa
1 sitr. raastettu kuori
2 rkl säilykekirsikoiden lientä tai kermaa
1 dl säilykekirsikoita
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinj.
4½ dl vehnäj.

Pese sirtruuna hyvin ja raasta kuori. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu margariini ja jauhoseos, johon sitruunan kuoret on sekoitettu. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja lisää lopuksi kirsikat ja kirsikoiden liemi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa, noin 1 tunti.