Tein sukulaiselleni pyynnöstä pari hyytelökakkua. Onneksi on vielä pakkasessa kesän marjoja... =). Kakku on todella raikas ja hyvänmakuinen!
442837.jpg

Tässä kuva valmiista kakusta. En viitsinyt turhaan irrottaa reunusta kuvan ottamista varten, sillä noin se on helpompi kuljettaa.

442838.jpg

Ripottelin kohmeisia marjoja kakun päälle. Tähän vielä hyytelösokerista kiille.

442841.jpg

Tein ensimmäisen kerran marsipaaniruusuja. Näistä tulikin oikein rosoreunaisia =) Ehkä ne ei oikein sovi tuohon hyytelökakun reunalle, mutta tulipahan kokeiltua ;-)

Pohja:

10 kpl Digestive keksejä
½ dl mantelirouhetta
75g margariinia

Täyte:

5 liivatetta
½ sitruunan mehu
2 munaa
1 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200g tuorejuustoa

Päälle:

n. 3 dl herukoita, vadelmia...
½ dl mustaherukkamehua tai muuta punaista mehua(tiiviste)
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Murenna keksit. Sekoita keksimurut, mantelirouhe ja sulatettu margariini. Painele seos irtovuoan pohjalle. Laita kylmään.

Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa munat ja sokeri ja sen jälkeen Flora Vanilla niin vispilöitä ei tarvise välillä pestä. Sekoita molemmat vaahdot tuorejuuston joukkoon. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Anna jäähtyä hetki ja sekoita tuorejuustovaahtoon. Kaada seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Ripottele marjat pinnalle. Kuumenna mehu ja vesi kattilassa ja lisää hyytelösokeri. Valuta hyytelöä marjojen pinnalle pullasudilla ja lusikalla. Laita hetkeksi kylmään.

Kakku kannattaa tehdä halkaisijaltaan 26-28 cm vuokaan, sillä siitä tulee melko paksu.