Nyt on jo kova kiire tyhjentää pakastin viime kesän marjoista! Silläpä päätin piilottaa niitä myös sämpylätaikinaan! Perhe vähän mutisi, että eikö voisi tehdä ihan tavallisia sämpylöitäkin joskus... Maistamisen jälkeen ne saivat kuitenkin hyvän vastaanoton. Puolukoiden kiprakkuutta poistamaan, laitoin taikinaan vähän tavallista enempi suolaa ja sokeria. Kannattaa kokeilla! Vaihtelua makuun ja ulkonäköön!


n. 25 kpl

½ l vettä

50 g tuorehiivaa

2 tl suolaa

3/4 dl siirappia

4 dl vehnäjauhoja

n. 10 dl sämpyläjauhoja

3 dl puolukoita


Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja mausteet. Lisää jauhoja ja lopuksi puolukat. Vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Älä lisää liikaa jauhoja. Anna kohota puoli tuntia. Leivo sämpylöiksi ja paista 225 asteisessa uunissa kauniin värisiksi.