1383085.jpgPääsiäisenähän kaikki on keltaista. Niin myös bebet! Nämä aioin maustaa ensin sitruunalla, mutta päädyin kuitenkin rommi-aromiin, kun sellaiseen törmäsin kaapin perällä. Tuli ihan kivan makuiset!

Iloista pääsiäistä!

Ohje löytyy aikaisemmin blogistani, mutta laitan sen vielä tähän.

Pohjat:

100g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
1 keltuainen
2 dl jauhoja

Täyte:

1 dl maitoa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria

100g voita tai margariinia
vajaa puoli pulloa rommiaromia (maistele!)


Kuorrutus:

2 dl tomusokeria
n. 1 valkuainen
keltaista ja punaista karamelliväriä
nonparellejä

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja lopuksi jauhot. Pyöritä taikinasta tanko, joka jaetaa veitsellä 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja painele foliovuokiin. Paperivuuat ovat liian pehmeitä. Paista pohjia n. 15 minuuttia 175 asteessa kunnes saavat hiukan väriä.

Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilijasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen vanilijasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vanilijakiisseli ja mausta rommiaromilla. Käytä varoen ja maistele! Jotkut aromit ja esanssit voivat olla tosi voimakkaita ja määrät vaihtelevat!

Täytä jäähtyneet pohjat vanilijatäytteellä.

Valmista kuorrutus. Lisää valkuaista vähän kerrallaan. Kuorrutus saa olla melko paksua. Muuten se valuu pois päältä. Valuta kuorrutusta leivoksen päälle varovasti ja lusikan pohjalla levittäen. Koristele nonparelleillä.