Söimme lounaaksi fetasalaattia, paistia ja tätä ihanan rapeaa patonkia!


370661.jpg


3 kpl

25g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
5 dl kylmää vettä
2 tl suolaa
n. 12 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola ja jauhot. Alusta taikinaa voimakkaasti niin pitkään, että se irtoaa kulhon reunoista. Kunnon alustaminen on leivän rakenteen kehittymisen takia tärkeää.

Peitä kulho muovilla ja kohota huoneenlämmössä 4-5 tuntia.

Kaada taikina kevyesti jauhoitetulle alustalle. Muovaa se vaivaamatta suorakaiteen muotoon ja leikkaa terävällä veitsellä kolmeksi tangoksi. Muotoile hellin käsin patongeiksi ja ripottele pintaa vähän jauhoja. Anna kohota liinan alla 30 min. Leikkaa terävällä veitsellä 3 poikittaista, syvää viiltoa. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa n. 8 minuuttia. Laske uunin lämpä 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20 min.

Leivät ovat parhaimmillaan leivontapäivänä. Leivät voi pakastaa, mutta ne on sulamisen jälkeen kuumennettava uunissa uudestaan rapeiksi.