Pehmeät sämpylät maistuvat aamiaisella ja ovat hvyää vatsalle!

354550.jpg

354555.jpg

n. 15 kpl

30g hiivaa
3 dl vettä
2 rkl hunajaa
1 tl yrttisuolaa
3 rkl kylmäpuristettua auringonkukkaöljyä
1 dl soijajauhoja
3 dl vehnäleseitä
5 dl vehnäjauhoja

Liuota haaleaan veteen hiiva, suola, hunaja ja öljy. Alusta jauhot taikinaan. Kohota kaksinkertaiseksi. Leivo kohonneesta taikinasta pikkusämpylöitä. Tee taikinasta pötkö ja leikkaa terävällä veitsellä siitä palasia. Laita pellille leikkauspinta ylöspäin ja kohota ne lähes kaksinkertaiseksi. Paista sänpylät kypsiksi 220 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Sämpylät ovat parhaimmillaan samana päivänä ja ylimääräiset kannattaa pakastaa ja sulattaa kerralla tarvittava määrä.