Yksi lempparikakuistani! Kakku on mehevä ja maukas ilman kostutusta. Voi myös pakastaa.

pohja:

4 munaa

2 dl sokeria

1 dl jauhoha

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta


täyte:


4 liivatetta

1 pss vanhanajan vaniljakastikeaineksia

2 dl maitoa

3 dl vispikermaa

2 tl valijasokeria

(mansikkahilloa)


kuorrutus:

300 g vihreää marsipaania

tomusokeria


Vatkaa munat ja sokeri, lisää sekoitetut jauhot. Paista n. 26 cm: vuoassa, uunin alimmalla tasolla, 175 asteessa n. 40 min.


Liuota liivatteita kylmässä vedessä. Valmista vaniljakastike ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon pehmenneet ja kuumaan vesitilkkaan liuotetut liivatteet. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon. Mausta vaniljasokerilla ja anna hyytyä hetken.


Leikkaa kakku kolmeen osaan ja levitä täytettä ja halutessasi myös mansikkahilloa väliin. Vaniljaseosta saa olla varsinkin toisen pohjan päällä keskellä kakkua hiukan paksumpi kerros, jotta kakku saisi kuperan muodon. Sivele kakun pinta ja reunat myös vaniljaseoksella. Kauli marsipaani ohueksi levyksi ja peitä kakku. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois ja siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Huom! Älä säilytä kakkua jääkaapissa kuvun alla! Marsipaani sulaa!