924756.jpg

Kotiliedessä oli muutama vuosi sitten Parhaat täytetkakut kilpailu. Nappasin ohjeet talteen ja löysin ne nyt sattumalta kaappia siivotessa.  Ihania ohjeita! Aion kyllä kokeilla muitakin, kunhan keksin jotain juhlan aihetta! ;-) Tämän tein meille jälkkäriksi.  Innostuin leipomisesta vähän myöhään ja jouduin hyydyttelemään kakkua pakastimessa. Sillä päällyskin on vähän vaillinainen! Päälle olisi kuulunut marjoja ja hyytelösokeria. Laitoin vain nopeasti pakastevadelmia ja lapset laittoivat lisäksi marsipaanikukkia. Ikävästihän nuo pakastemarjat sulasi, mutta ei kakkukaan kauan vanhene... :)

Pohja:
10 kpl Digestive-keksiä
100g voita

Täyte:
2½ dl kermaa
200g maustamtatonta tuorejuustoa
1 dl hedelmäsokeria tai tavallista sokeria (maistele!)
5 dl vadelmia tai mansikoita
2 tl vanilijasokeria
5 liivatetta
½ dl marjamehua

Päälle:
n. 200g vadelmia

4 dl punaista mehua
2 dl hyytelösokeria

1. Murskaa keksit ja lisää sulatettuun voihin. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele seos vuoan pohjalle.
2. Jos haluat rapean pohjan, paista uunissa 100 asteessa n. 10 min, mutta se ei ole välttämätöntä.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
4. Soseuta marjat ja sekoita survos tuorejuustoon. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää vanilijasokeri. Sekoita vaahto varovasti tuorejuuston joukkoon.
5. Kiehauta pieni tilkka marjamehua, purista liivatteet vedestä ja sulata liivatteen kuumaanmehuun. Kaada täyte jäähtyneelle kakkupohjalle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
6. Koristele hyytynyt kakku vadelmilla. Kiehauta mehu kattilassa ja lisää hyytelösokeri. Anna jäähtyä pari minuuttia. Valuta hyytelösokeriseosta varovasti vadelmien päälle aluksi pullasutia apuna käyttäen. Loput voit levittään lusikalla. Anna hyytyä. Vaihtoehtoisesti voit laittaa päälle vadelmia ja kermavaahtoa.