1891606.jpg

Tämä Hellapoliisin ohje on jo pitkään kummitellut mielessäni ja nyt tuli tilaisuus kokeilla. Kivanmakuinen kakku ja toffeekuorrutus oli helppo tehdä. Jännä yhdistelä, joka toimii!

Pöytään mennessä kakku koristeltiin Minni-tikkarilla ja marsipaanikukkasilla. (Ohje Hellapoliisilta)


Täyte:

(sitruunakastike)
1½ dl vettä
2½ dl sokeria
1 sitruunanmehu ja raastettu kuori
4 keltuaista
25 g margariinia

2 kermaa vaahdotettuna

1 dl vanilijakreemijauhetta + 2 dl maitoa

5 liivatetta

Kostutus:

vanilijasokerilla maustettua maitoa

Toffee:

15 kpl Hopeatoffeekarkkeja
3 dl kermaa

Päälle n. 4 dl kermaa

Pohja 6 munan.

Sekoita kaikki sitruunakastikkeen aineet ja anna kiehua kunnes sakenee. Jäähdytä. Sekoita vaahdotettu kerma ja vanilijakastike joukkoon. Lopuksi veteen liotetut liivatteen. Jaa kakkupohja 3 osaan ja kokoa takaisin vuokaansa.

Keitä kattilassa kermaa ja toffeita kunnes sakenee. Levitä hyytyneen kakun päälle ja pursota reunoille kerma.