
Tämä Hellapoliisin ohje on jo pitkään kummitellut mielessäni ja nyt tuli tilaisuus kokeilla. Kivanmakuinen kakku ja toffeekuorrutus oli helppo tehdä. Jännä yhdistelä, joka toimii!
Pöytään mennessä kakku koristeltiin Minni-tikkarilla ja marsipaanikukkasilla. (Ohje Hellapoliisilta)
Täyte:
(sitruunakastike)
1½ dl vettä
2½ dl sokeria
1 sitruunanmehu ja raastettu kuori
4 keltuaista
25 g margariinia
2 kermaa vaahdotettuna
1 dl vanilijakreemijauhetta + 2 dl maitoa
5 liivatetta
Kostutus:
vanilijasokerilla maustettua maitoa
Toffee:
15 kpl Hopeatoffeekarkkeja
3 dl kermaa
Päälle n. 4 dl kermaa
Pohja 6 munan.
Sekoita kaikki sitruunakastikkeen aineet ja anna kiehua kunnes sakenee. Jäähdytä. Sekoita vaahdotettu kerma ja vanilijakastike joukkoon. Lopuksi veteen liotetut liivatteen. Jaa kakkupohja 3 osaan ja kokoa takaisin vuokaansa.
Keitä kattilassa kermaa ja toffeita kunnes sakenee. Levitä hyytyneen kakun päälle ja pursota reunoille kerma.