Leivoimme tyttöjen kanssa pääsiäiseksi pullaa. Persikat, mitä olin aikonut rahkan kanssa käyttää, oli unohtuneet kauppaan, joten leivoimme osasta taikinaa pupupullia ja loput rahkapullia.

481502.jpg

Kuvassa vasemmalla on minun mallini pupupullasta ;-) ja oikealla 5-vuotiaan tyttäreni itse leipoma! Pienempi tyttö ei saanut mitään aikaiseksi pellille asti...taisi taikinat mennä parempiin suihin... ;-)

481504.jpg

Perinteisiä rahkapullia...

Pullataikina:

½ l vettä
1 dl rasvatonta maitojauhetta (tai ½ l maitoa)
50 g hiivaa/ 2 pussia kuivahiivaa
1 muna
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 1 kg vehnäjauhoja
150 g margariinia

Rahkatäyte:

1 prk rahkaa
1 prk kermaviiliä
1-2 munaa
3/4 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
sitruunamehua
(persikkaa, rusinoita)

Liuota maitojauhe ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhot ja lopuksi pehmeä margariini. Kohota hyvin ja paista 225 asteessa n. 15 min. 

Näin teet pupupullat: Pyörittele soikeita pikkupullia. Leivo taikinasta noin peukalonpaksuisia 10 cm pituisia nauhoja. Leikkaa nauhat toisesta päästä puoleenväliin asti kahtia veitsellä. Pane takinanauhan ehjä pää soikean pullan alle ja taivuta leikatut osat pullaa vasten pupulle korviksi. Voitele munalla ja paina rusinat pupulle silmiksi. Siivilöi valmiiden pupujen päälle tomusokeria ennen tarjoamista. =)

Toinen pupu on tehty pyörittämällä taikina palloiksi ja 10 cm pituinen nauha taitettu v:n muotoon ja laitettu pallon alle korviksi. Nenä ja silmät rusinoista. =)