Savolais-muori voisi hätkähtää tästä Keski-Pohjanmaalaisesta kalakukosta, mutta kukolta se maistui ja vielä erittäin hyvältä sellaiselta! ;-)
En ole koskaan itse tehnyt kalakukkoa, mutta syön kyllä erittäin mielelläni sellaista! Tässä kuitenkin versio, joka onnistuu kaikilta ja vieläpä 10 minuutissa (+paistoaika)! Kokeilkaa ihmeessä! Todella hyvää! Tätä tarjosin myös synttäripöydässä, vaikkei se mikään komistus olekaan! Sai todella hyvä vastaanoton!
1 pkt Vaasan ruisrevittyä leipää (4 leipää)
800 g muikkuja
1 pkt pekonia
voita
suolaa
Huuhtele ja valuta kalat. Leikkaa peratuista (pää ja sisälmykset poistettu) kaloista pyrstöt pois. Voitele leivät voilla. Lado ensimmäisen leivän päälle 1/3 osa kaloista, ripottele kevyesti suolaa ja levitä päälle 1/3 pekonista. Laita seuraava leipä päälle ja jatka samalla tavalla. Kala-pekonikerroksia tulee siis kolme. Päällimmäiseksi leipä. Kääri kaksinkertaiseen folioon tiiviisti. Paista 200 asteisessa uunissa tunti. Alenna lämpöä 150 asteeseen ja paista vielä 3 tuntia.
Parhaimmillaan seuraavana päivänä jäähtyneenä.