Huomasin, että tämä herkku puuttuu blogistani! Kuuluu kategoriaan pakkokokeilla! Aivan loistava torttu makean ystävälle ja kaiken lisäksi helppo!

Leipominen aloitetaan keittämällä kondensoitua maitotölkkiä kiehuvassa uppovedessä 3 tuntia! Saattaa tuntua pitkältä ajalta, mutta itsekseen se tuossa hellalla porisee, kunhan muistaa välillä tarkistaa, että vettä on riittävästi! Upoksiin asti. Ja kannattaa keittää samalla vaikka useampi purkki. Kokemuksesta tiedän, että säilyy ainakin jääkaapissa suljettuna useita viikkoja.

 

Maito muuttuu ihanaksi toffeeksi!

 

 

 

 

 

 Pohja:

16 kpl digestive keksejä

100 g sulatettu margariinia

5 palaa tummaa suklaata


Täyte:

1 prk kondensoitua maitoa (keitettyä)

2-3 banaania

2½ dl Flora vispiä

kaakaojauhetta


Murenna keksit ja sekoita sulatetun margariinin ja suklaan kassa. Vuoraa taikinalla vuoan pohja ja reunat. Voit käyttää piirakkavuokaa tai irtopohjavuokaa. Laita hetkeksi kylmään. Levitä päälle toffee, banaanit ja vaahdotettu kerma. Koristele kaakaojauheella.