1320851.jpg

Ohje on Kaarina Roinisen. Pirtsakoita ja raikkaita pullia!

20 kpl

6 dl jauhoja
100g margariinia
2 tl kardemummaa
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
1 keltuainen

Täyte:

3 dl punaherukoita
3 dl vadelmia
1 dl kookoshiutaleita
2 valkuaista
1 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria

Voiteluun:

keltuainen

Reunoille:

raesokeria

Sekoita pehmeä rasva ja jauhot. Liuota lämpimään maitoon hiiva ja muut aineet, paitsi keltuainen. Lisää nesteseos ja keltuainen rasvaseokseen. Alusta taikina pehmeäksi. Jos tuntuu liian pehmeältä, lisää vielä ½ dl jauhoja. Leivo heti taikinasta tanko ja jaa se 20 osaan ja pyrittele palloiksi. Anna kohota.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri vähitellen. Sekoita vaahdon joukkoon marjat ja kookoshiutaleet.

Paina kohonneisiin pulliin syvennykset lasilla. Voitele keltuaisella ja ripottele raesokeria. Pistele syvennykset haarukalla. Täytä ja paista 225 asteisessa uunissa alimmalla tasolla 10-15 min.