431656.jpg431659.jpg

Itsetehdyt pitaleivät maistuvat minusta paljon paremmilla, kun kaupan. Nämä valmistuvatkin tosi nopeasti, joten kannattaa kokeilla! Täytettynä en valitettavasti saanut kuvaa, kun olimme niin nälkäisiä ;-). Täytteenä oli tällä kertaa naudanlihasuikaleita, tulista chilikastiketta, salaattia, kurkkua, tomaattia, ananasta, sipulia ja ranskankermaa. Lapset täyttivät omansa lihapullilla, persikalla ja ketsupilla ;-) !!!

Pitaleivät 8 kpl:

3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
7 dl hiivaleipäjauhoja

Sekoita noin puolet jauhoista, hiiva ja suola. Lisää 42 asteinen vesi ja sekoita hyvin. Lisää jauhoja ja alusta taikina kimmoisaksi. Jaa taikina heti 8 osaan ja leivo sämpyöiksi. Anna kohota liinan alla 20 minuuttia. Kauli sämpylät vaivaamatta niitä halkaisijaltaan 15 cm lätyiksi ja laita pellille. Anna kohota vielä 30 min. Paista 250 asteisessa uunissa n. 7 min. tai kunnes saavat vähän väriä. Uunissa leivät kohoavat hyvin ja ne on helppo aukaista ja täyttää!