1080168.jpg

...ja meni desi hyvää konjakkia ihan hukkaan! :) Olen joskus maistanut jotain oikein hyvää tämän tyyppistä kakkua ja kun googlettamalla päädyin Pirkan sivuille niin päätin heti kokeilla. Pirkan reseptit ovat yleensä hyviä ja onnistuvat taatusti. Tämä nyt ei vain ollut minun makuuni. Maistui vähän taatelikakulta, enkä oikein pidä siitäkään. Mies söi kyllä kakkua, mutta ei kovin innokkaasti, koska vieläkin on puoli kakkua jääkaapissa... Lisäksi korppujauhotin vähän turhan innokkaasti ja lopputulos on vielä kaiken lisäksi rumankin! ;-) Noh, tomusokeri korjaa kyllä monet virheet. Muuten kakusta tuli kyllä mehevä ja iso!

Mutta syy, miksi laitoin ohjeen kaikesta huolimatta tänne on, että jos teillä olisi jossain arkistossa jouluinen suklaakakku-ohje, joka on maustettu konjakilla tai rommilla? Kokeilisin mielelläni!

Ohje siis kopioitu Pirkan sivuilta.

Konjakki-luumu-suklaakakku

Ainekset:



1 ps (227 g)
luumuja
2 dl
vettä
2 dl
sokeria
150 g
leivontamargariinia tai voita
100 g
tummaa suklaata
2
munaa
3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
soodaa
1/2 tl
kanelia

Kostutukseen
3/4 dl
konjakkia

1. Mittaa luumut, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä tasaiseksi soseeksi välillä sekoittaen. Ota kattila liedeltä, sulata rasva luumusoseen joukkoon sähkövatkaimella vatkaten.

2. Paloittele suklaa kattilaan. Vatkaa, jotta suklaa sulaa lämpimään luumusoseeseen. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

3. Lisää munat yksitellen hyvinvatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja kaneli keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 1,8 l). Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 55 minuuttia.

4. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Pese kakkuvuoka ja siirrä kakku takaisin vuokaan. Kostuta kakku konjakilla ja anna maustua 1?2 vuorokautta jääkaapissa. (Jos kakku ei tahdo irrota vuoasta, kasta vuoka kuumaan veteen ennen kumoamista.)

Kakku säilyy jääkaapissa säilytettynä mehevänä pitkään, jopa pari viikkoa. Kakun voi myös pakastaa.

Vinkki! Tarjoa lisäksi kermavaahtoa.