Tämä kakku on ollut kokeilulistalla jo vuosia, mutta koska meillä on juhlittu lähinnä lapsia, se on joka kerta jäänyt tekemättä. (Kostutukseen käytetään kirsikkasnapsia tai kirsikkalikööriä, jota löytyy Suomen Alkosta.) Nyt kun juhlimme opiskelujeni päätöstä tämä meni kokeiluun! Kakku oli hyvää, mutta ystävältäni sain muutamia vinkkejä täytteeseen ja kostutukseen, jotka olen huomioinut tässä ohjeessa. Ihana kakku kannattaa kokeilla!
Pohja:
6 munaa
175 g sokeria
40 g perunajauhoja
120 g vehnäjauhoja
40 g kaakaojauhetta
2 rkl kanelia
ripaus neilikkaa
40 g sulatettua voita
Täyte ja koristelu:
n. 500 g säilöttyjä kirsikoita (hapan laatu, ei coctailkirsikoita)
1 rkl sitruunamehua
4 rkl perunajauhoja
4 rkl sokeria
tai kirsikkahilloa!
n. 1 l kermaa
6 rkl sokeria
Lisäksi:
2 snapsilasillista (1 dl) Kirachwasseria
1 dl vettä (jos käytät likööriä, voit jättää veden pois ja laittaa 2 dl likööriä)
kanelia
50 g suklaaraastetta
tuoreita tai säilöttyjä kirsikoita koristeluun
Vatkaa munat ja sokeri lämpimässä vesihauteessa kuohkeaksi. Jatka vatkaamista kylmässä vedessä kunnes jäähtynyt. Sekoita jauhot ja mausteet ja lisää taikinaan. Lopuksi jäähtynyt voisula.
Kaada voideltuun irtopohjavuokaan n. 28 cm ja paista 180 asteessa n. 35 min. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan.
Kaada 1/4 kirsikoiden liemestä kattilaan. Lisää sitruunamehu, sokeri ja kiehauta. Lisää veteen sekoitetut perunajauhot ja valmista kiisselin tapaan. Lisää lopuksi kirsikat ja sekoita ja jäähdytä. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kirsikkalikööriin hiukan vettä ja kanelia.
Kostuta alimmainen kerros kevyesti ja levitä kerma. Pursota 3-4 kermaruusuketta ja levitä hilloke niin väliin. Täytä samoin toinen kerros. Kostuta myös päällimmäinen levy ja levitä kerma. Voi pursottaa halutessasi ja koristella suklaalastuilla ja kirsikoilla.
Kuvan kakussa käytin 3 prk eli 0,75 l Flora vispiä. Jos haluat pursottaa enempi, vatkaa kermaa ohjeen mukainen 1 litra.
Jos mahdollista, kakku kannattaa täyttää paria päivää ennen ja antaa mehustua ennen tarjoilua.