Iloista pääsiäistä!

 

Pääsiäisenä meillä herkutellaan suklaamunilla, rahkalla ja mämmillä. Jotain hyvää piti kuitenkin kahvipöytäänkin saada. Pirkka-lehdessä oli kauniin pashapullan-ohje.

Taikina:

2 dl maitoa

25g hiivaa

½ dl sokeria

½ tl suolaa

1 tl kardemummaa

n. 5 dl jauhoja

3/4 dl margariinia

Täyte:

½ pkt rusinoita

1 sitruunan raastettu kuori

2 rkl sitruunamehua

1 tlk maitorahkaa

1 dl kermaa

2 munaa + loput voitelumunasta

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 rkl maissitärkkelystä

½ dl mantelirouhetta

Voiteluun:

1 muna

 

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja puolet jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen ja lisää juokseva margariini alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 1/2 tuntia.

2. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Vaivaa taikina tasaiseksi leivinpöydällä ja erota taikinasta 1/3 reunan nauhoja varten. Painele taikina vuokaan pohjan kokoiseksi levyksi.3. Jaa loput taikinasta kahteen osaan ja leivo paloista kaksi pitkää (noin 75 cm) ja ohutta nauhaa. Kieputa nauhat toistensa ympärille ja aseta nauha vuoan reunaa vasten. Kohota pohja liinan alla.

3. Hienonna rusinasekoitus terävällä veitsellä. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja puristapuolikkaasta mehu.

4. Sekoita rahkaan kerma, munat, sokerit, maissitärkkelys, mantelirouhe, rusinat, sitruunankuori ja -mehu. Voitele palmikkoreuna munalla ja sekoita loput munasta rahkaseokseen. Kaada täyte kohonneen pohjan päälle.

5. Paista pullaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30minuuttia, kunnes reuna saa väriä ja täyte hyytyy. Jos reuna tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla. Anna pullan jäähtyä ja irrota vuoasta.