1733695.jpg


Tämäkin uuden kesän satoa. Ohje tosin vanha ja löytyy jo aikaisemminkin blogistani. Herkullinen piirakka, joka sopii myös pakastettavaksi.

Pohja:


100g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 muna + vanilijakiisselistä jääneet valkuaiset

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Vanilijakiisseli:


1 ½ dl maitoa

2½ dl Flora Vanillaa

2 keltuaista

1 dl sokeria

4 rkl maizzeenaa

1 tl vaniljasokeria

 

mansikoita

 

Aloita kiisselistä:

Sekoita kylmään maitoon vaniljakastike, maizzeena ja sokeri ja keltuaiset. Kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen ja keitä pari minuuttia tai kunnes kiisseli on niin paksua että se tarttuu vispilään niin että se ei valu nostettaessa vispilää ilmaan. Nosta pois liedeltä odottamaan.

 

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää munat ja jauhot vuorotellen taikinaan sekoittaen. Taputtele taikina voideltuun vuokaan.

Esipaista pohjaa 10 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Ota piiras ulos uunista ja levitä paksu vaniljakiisseli pohjan päälle. Ripottele pinnalle marjat ja painele niitä hieman syvemmälle kiisseliin. Paista vielä noin 35 minuuttia. Jäähdytä.