743761.jpg

Tosi hyvä hyytelökakku ja helppo ja nopea tehdä! Tein tämän kiireessä, kun piti saada jotain hvyää kahvin kanssa! Siksi päällys ei ole ihan viimesen päälle... :)

Pohja:

10  kpl Digestive keksejä
½ dl mantelirouhetta
75g sulatettua margariinia

Täyte:

2 munaa
½-1 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200g tuorejuustoa (maustamaton)
100g valkosuklaata
6 liivatetta
tilkka vettä

Päälle:

mustikoita
2 dl vettä (tai mehua)
1 dl hyytelösokeria

Sulata rasva ja murenna keksit. Sekoita mantelirouheen kanssa ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi kylmään.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri. Vaahdota vanilijakastike. (Kun vatkaat tässä järjestyksessä, vispilöitä ei tarvitse pestä välillä). Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaa tuorejuuston joukkoon. Yhdistä kaikki vaahdot. Liuota liivatteet tilkassa vettä ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Pakastimessa voit nopeuttaa hyytymistä!

Ripottele hyytyneen kakun päälle marjat ja valmista hyytelösokerista kiille ohjeen mukaan.