tiistai, 6. helmikuu 2007
Rommipiirakka
Ohjeesta tulee uunipellillinen.
Pohja:
4 dl sokeria
3 3/4 dl jauhoja
3 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
4 1/2 tl kaakaojauhetta
225g margariinia
2 dl vettä
3 munaa
Väliin:
225g voita tai margariinia
1 keltuainen
225g tomusokeria
1/2 pulloa rommiesanssia
Päälle:
200g suklaata
Sekoita sokerit, jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe esim. puuharukalla. Ei tarvitse vatkata. Kiehauta margariini ja vesi kattilassa ja lisää jauhoseokseen. Lisää lopuksi munat. Paista pohjaan 175 asteessa n. 20 min.
Vatkaa täytteen voi ja keltuainen vaahdoksi. Lisää tomusokeria ja mausta lopuksi rommiesanssilla. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Laita koko pelti muutamaksi minuutiksi pakkaseen niin suklaa on helpompi levittää päälle.
Huom! Minä laitoin pellin vielä suklaakuorrutuksen kanssa pakkaseen, jotta se jähmettyisi nopeammin ja saisin paloiteltua. ÄLÄ TEE NIIN! =) Suklaa lohkeilee, kun sitä leikkaa jäisenä eikä tule niin kauniita viipaleita!