2178490.jpg

Tumma taatelikakku ei kuulu suosikkeihini, mutta tämä vaaleampi versio on aivan ihana ja todella makea! Kakku on paistettu ruusuvuoassa ja kuorrutus on vain "roiskittu" päälle :)

Ohje on Pirkan.


1 ps (250 g) taateleita
1 dl mantelirouhetta
150 g voita tai leivontamargariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 1/2 dl maitoa

Kuorrutus:
2 rkl sokeria
50 g voita tai leivontamargariinia
1/2 dl kuohukermaa
noin 4 dl (230 g) tomusokeria

1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 1,8 l). Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja sekoita ne mantelirouheen joukkoon.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita pari ruokalusikallista jauhoseosta taateleiden ja manteleiden joukkoon. Lisää jauhoseoksen loppu ja maito vuorotellen varovasti sekoittaen, lopuksi taateli-mantelirouheseos. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri sekoittuvat. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Kumoa kakku haaleana.

3. Ruskista sokeri teräskattilassa (ensin sokeri sulaa, sitten se muuttuu keltaiseksi, sen jälkeen ruskeaksi ja lopulta palaa.) Ota kattila liedeltä kun sokeri on ruskeaa, lisää rasva ja anna sen sulaa.

4. Lisää kerma ja kiehauta seos sitä koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Jos se näyttää paakkuiselta, lämmitä kuorrutusta hieman koko ajansekoittaen. Anna kuorrutuksen jäähtyä pari minuuttia. Se saa olla melko paksua.

5. Levitä kuorrutusta ensin kakun sisäreunaan ja sitten päälle. Ensin ohut kerros ja loppu kuorrutus paksuhkona kerroksena. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä, jolloin se taas notkistuu.