942579.jpg

Siitä on todella kauan, kun olen viimeksi tehnyt porkkanapiirakkaa. Jostain kuitenkin kaivelin tämän vanhan ohjeen esiin. Hyväähän tämä oli! Kuorrute vain tuntui vähän "tahmealta" hampaissa. En tiedä oisko koostumus ollut eri, jos oisin muistanut lisätä ohjeessa olevan rasvan kuorrutukseen... Piirakka mehevöityy, kun sen antaa seistä jonkin aikaa kylmässä. Ohjeesta tulee pellillinen

Pohja:
4 dl sokeria
4 munaa
4 dl jauhoja
1-2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
3 tl vanilijasokeria
200 g sulatettua margariinia
6 dl porkkanaraastetta (n. 3 porkkanaa)

Kuoruutus:
100 g tuorejuustoa (käytin 200 g ja voin unohdin)
60 g voita
3 dl tomusokeria
3 tl vanilijasokeria
(mantelirouhetta)

Vaahdota sokeri ja munat. Lisää kuivat aineet vuorotellen rasvan kanssa. Lopuksi porkkanaraaste. Paista 170 asteessa n. 40 min.  Vaahdota kuorrutuksen aineet puuhaarukalla ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle halutessasi mantelirouhetta.