530655.jpg

Tässä suklaan ystävän tripla-suklaa-bebe! Poikkeaa hieman aikaisemmin tekmistäni bebeistä. Sisällä suklaamousse-täyte. Minulla oli vaan pari innokasta pikkuapulaista, joten kuorrute ja koristelu onkin sen näköistä... 

n. 16 kpl

Pohjat:

100g voita
1 dl sokeria
½ kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta

Täyte:

2 dl maitoa
1 keltuainen
3 tl perunajauhoja
50g suklaata sulatettuna
1½ tl kaakaojauhetta
3 tl sokeria
2 tl vanilijasokeria
½ dl kermaan vaahdoksi vatkattuna
2 liivatetta

Pohjalle:

appelsiinimarmeladia

Kuorrutus:

1 valkuainen
n. ½ pkt tomusokeria
tummaa kaakaota

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan levätä jääkaapissa ½ tuntia. Jaa palasiksi ja painele vuokien pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteisessa uunissa n. 15 min.

Sekoita kattilassa maito, keltuainen, perunahajauhot ja kaakao. Kuumenna ja lisää sula suklaa. Nosta pois levyltä, kun seos on saonnut. Jäähdytä. Lisää jäähtyneeseen seokseen liotetut liivatteet, jotka sulatetaan tilkkaseen kiehuvaa vetä. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja sokerit. Anna seoksen hieman hyytyä.

Levitä leivospohjalle ensin marmeladia ja sen päälle suklaahyytelö. Levitä leivoksen pintaan tasainen kerros kuorrutusta lusikalla. Koristele.