keskiviikko, 31. tammikuu 2007
Runebergin kakku
Kokeilin Yhteishyvässä ollutta Runebergin kakun ohjetta. Ihan varteenotettava vaihtoehto perinteisille tortuille. Muistathan käyttää manteliaromia varoen...!
Ohje Yhteishyvästä.
200g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl keksi- ja/tai piparinmuruja
1 dl korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl manteliaromia tai 1 tl kardemummaa (itse käytin pari tippaa manteliöljyä)
1 1/2 dl maitoa tai omenamehua
Kostutus:
1 dl vettä
1/2 tl manteliaromia tai 2 rkl punssia
Pinnalle:
1-2 dl vadelmahilloa
Kuorrutus:
1 dl tomusokeria
1/2 rkl vettä
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaa. Mausta manteliaromilla. Lisää lopuksi neste. Paista 175 asteessa noin 50 min. Kostuta jäähtynyt kakku veteen sekoitetulla manteliaromilla ja levitä pinnalle vadelmahilloa. Anna maustua. Sekoita tomusokerista ja vedestä paksuhko tahna ja laita se pieneen pussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota koristekuvioita kakun pinnalle.