1812921.jpg

Minusta kuivakakut on nimensä mukaan kuivia ja tylsiä, mutta ne ovat helppo tuliainen kyläreissulle tai säilyvä kahvipöydän tarjottava, vaikkapa mökkireissulle. Tätä innostuin kokeilemaan suklaanystävänä ja siitä tulikin hyvänmakuinen kakku! Varastoistani tosin löytyi vain vaalea maitosuklaa ja tumma olisi tähän käynyt paremmin. Vuokana käytin silikonista tähtivuokaa.

100 g tummaa suklaata
150 g margariinia
2 dl sokeria
3 keltuaista
3 valkuaista
2 tl vanilijasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa
1½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä

Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yhdellä kertaa voimakkaasti vatkaten.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotelleen suklaan ja kerman kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon valkuaisvaahto ja pähkinät.

Paista 175 asteessa n. tunti. Sihtaa jäähtyneet kakun päälle tomusokeria. Voit tarjota lisänä myös vaahdotettua kermaa.