819847.jpg

Tein Merjan leivonnan ohjeilla oikein hyvän pitkotaikinan tarkoituksena tehdä pullakranssi letittämällä. Mittailin ja punnitsin aineet tarkkaan ja taikinasta tulikin oikein hyvä. Tulostin jopa letitysohjeet ja muistelin mielessäni miten niitä väänneltiin ja käänneltiin... Homma alkoi ihan hyvin, metrin pituiset! säikee letittyivät ihan hyvin kunnes se yhtäkkiä tyssäsi! Meni solmuun leipoja ja taikina! :) Taikina kasaan, kaulin esille, rasvaa, sokeria ja kanelia väliin, taikina rullalle ja leikkaamaan! Eli kranssi muutti vähän muotoaan ja paisui aivan valtavaksi uunissa! Täytyy kyllä kuivaharjoitella rutkasti ennen kuin yritän toisen kerran! Olin unohtanut neljällä letittämisen ihan täysin :).

Ohje kopsattuna. Tein tästä annoksesta yhden ison kranssin.

Taikina:

0,300 kg Vettä

0,120 kg Sokeria

0,030 kg Maitojauhetta (voi jättää pois jos haluaa maidottoman)

0,050 kg Hiivaa

0,060 kg Kananmunaa

0,006 kg Kardemummaa

0,007 kg Suolaa

0,160 kg Voita (maidottomaan pullaan maidoton margariini)

0,880 kg Vehnäjauhoja

Voiteluun: Kananmunaa

Päälle: Raesokeria ja mantelilastuja

1. Valmista kuten normaali pullataikina.

2. Anna taikinan levätä 20 min peiteltynä.

3. Paloittele taikina  2 x 800 g paloihin.

4. Riivaa sileiksi tangoiksi

5. Anna levätä peiteltynä n. 5 min.

6. Palmikoi pitkoksi ja aseta pellille. Suorista pitkot.

7. Nostata noin 40 min.

8. Voitele kananmunalla ja anna kuivahtaa. Voitele vielä toisen kerran niin saat hyvän kiillon.

9. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja.

10. Paista 200 asteessa.