Maukkaita, ohuita leipiä, jotka paistuvat nopeasti kuumassa uunissa.  Aniksen ja fenkolin voit jättää pois, jos et pidä niiden mausta. Leivistä tulee hyviä ilmankin.


5 kpl

50 g margariinia

½ l maitoa

1 rkl siirappia

1½ tl suolaa

1 tl aniksensiemeniä murskattuna

1 tl fenkolinsiemeniä murskattuna

2½ dl sihtiruisjauhoja

1 pss kuivahiivaa

n. 10 dl jauhoja


Sulata margariini kattilassa ja lisää maito. Lämmitä 42 asteiseksi. Kaada neste kulhoon, johon on sekoitettu osa jauhoista, hiiva ja mausteet. Sekoita. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna nousta ½ h.


Alusta taikina hyvin leivinpöydällä. Jaa 5 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Jätä kohoamaan liinan alle ½ tunniksi.  Kaaviloi sämpylät litteiksi n. 25 cm leiviksi. Pistele haarukalla ja anna kohota vielä 5 min. Paista 250 asteisessa uunissa n. 5 min.