Meidän perheessä leivotaan paljon itse leipää. Usein homman hoitaa leipäkone, mutta vaihtelun vuoksi myös ihan uunissa paistettuja leipiä ja sämpylöitä. Tässä todella helppo ja maistuva leipä. Vain sekoitus, kohotus ja paisto! Kannattaa kokeilla!


355610.jpg

354557.jpg

Ohjeesta tulee kaksi leipää. Itse käytän pitkulaisia leipävuokia, mutta onnistuu myös pyöreissä vuuissa tai vaikka pellillä. Huomioithan, että leipä nousee noin kaksinkertaiseksi!

1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl soijajauhoja
1/4 dl pellavansiemeniä
3 dl isoja kaurahiutaleita
1 rkl (vajaa) suolaa
7 1/2 dl vettä
n. 10 dl vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita kaikki muut paitsi vehnäjauhot ja hiiva. Lisää vesi ja lopuksi jauho-hiivaseos. Sekoita niin, että kaikki aineet sekoittuvat, mutta taikinaa ei tarvitse vaivata. Taikina jää melko löysäksi. Jaa taikina vuokiin. Voit ripotella hieman jauhoja pinnalle. Laita vuuat jääkaappiit ja anna kohota kylmässä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Paista 200 asteessa n. tunti.

Ihanaa, tuoretta, rapeakuorista leipää todella helposti.