1715038.jpgÄitini oli käynyt lähiseudun leipomossa, jossa oli poistomyynnissä erilaisia leivosvuokia tosi edullisesti. Hän toi tuliaisiksi pitkät pötköt mm. näitä masariinivuokia. Tai mitä lie vuokia ovatkaan, mutta masariinit tulivat heti mieleeni. Vuoat ovat tosi paksuja ja kestäviä ja niihin oli helppo painella taikinapohjat. Aikaisemmin olen käyttänyt peltisiä masariinivuokia, joita on tosi työläs voidella ja pestä. Jos käytettävissä ei ole kumpiakaan vuokia, voi leivokset tehdä vaikka pyöreisiin alumiinivuokiin. Silloin leivoksista tulee vähän pienempiä. Ohje riittää myös pyöreään piirakkavuokaa eli voi tehdä vaikka masariinitortun. Masariinit eivät ole kovin makeita ja kuorrutteen sijasta voi päälle töpsäyttää pelkkää tomusokeriakin.

18 kpl

Pohjat:

3 dl jauhoja
½ tl leivinjauhetta
100 g margariinia
½ dl sokeria
½ muna

Täyte:

50 g margariinia
150 g maentelimassaa
2½ munaa
½ dl jauhoja
½ tl leivinjauhetta

Kuorrutus:

2 dl tomusokeria
vettä

Sekoita pohjien kaikki aineet sekaisin. Laita jääkaappiin vähintään ½ tunniksi. Jaa taikina osiin ja kauli tai painele vuokiin.

Sekoita täytteen rasva pehmeäksi, lisää raastettu mantelimassa ja munat yksitellen. Sekoita lopuksi joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Jaa täyte taikinalla vuorattuihin muotteihin ja paista alimmalla tasolla 175 asteisessa uunissa n. 15 min.

Anna jäähtyä ja kumoa vuoista. Koristele tomusokeri-vesikuorrutteella.

Sopii pakastettavaksi.