Vau! Puoli milliä täysi! Kiitos kaikille! Nyt herkutellaan laskiaispullilla ja runeberginleivoksilla, mutta kyllä sekaan aina yksi hyydytetty kakku mahtuu! :) Tämä on helppo ja nopea valmistaa, kunhan vain malttaa hyydyttää jääkaapissa! Kannattaa kokeilla myös suklaista kääretorttupohjaa tähän kakkuun! Nam!


Kääretorttupohja:

5 munaa

1½  dl sokeria

1½ dl vehnajauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


Täyte:

2½ dl Flora vispiä vaahdotettuna

2 munaa

½ dl sokeria

200 g suklaata sulatettuna

rommiesanssia

5 liivatetta

keitettyä vahvaa kahvia

tummaa kaakaojauhetta koristeluun


Kostukkeeksi kahvia


Vaahdota pohjan munat ja sokeri. Lisää jauhot. Paista 225 asteessa n. 10 min. Anna jäähtyä. Leikkaa kaksi pyöreää palaa irtopohjavuokaan sopivaksi. Voit käyttää myös paloja.


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää kermavaahtoseokseen varovasti sekoittaen. Lisää seokseen sulatettu suklaa ja mausta rommiaromilla. Lisää lopuksi kuumaan kahviin sulatetut liivatteet ja sekoita hyvin. Laita toinen pohjista irtovuoan pohjalle ja kostuta kahvilla. Laita puolet täytteestä päälle ja seuraavaksi toinen pohjapala + kostutus. Levitä lopputäyte kakun pinnalle tasaiseksi. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Irrota reunat ja sihtaa päälle kaakaojauhetta.