887571.jpg

Ei ole vielä löytynyt Hellapoliisin valdelma-valkosuklaakakun voittanutta! Tämä on meidän kestosuosikki!

Pohja on 6 munan täytekakkupohja, jossa tilavuusosina saman verran munia, sokeria ja jauhoja + 2 tl leivinjauhetta. Paistan pohjan 150 asteessa n. 1,5 tuntia tai kunnes irtoaa vuoan reunoista.

Tässä Hellapoliisin sivuilta kopioitu ohje.

Vadelmamousse:

6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300-400 g vadelmia soseutettuna

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta vadelmat.

Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut vadelmat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Valkosuklaamousse:

2  munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Halkaise valmis pohja kolmeen osaan ja vuoraa vuoka kelmulla. Kokoa kakku takaisin vuokaansa. Kostuta esim. Spritellä. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Yhden kakun päälle käytin n. 200-300g vadelmia + 2 dl vadelmamehua + 1 dl hyytelösokeria. Pursotuksiin meni kermaa n. 5-6 dl.