maanantai, 5. maaliskuu 2007
Isot tuulihattuleivokset
Nämä tuulihatut ovat todella aika reilun kokoisia ja syöminen ei ehkä ole ihan helpoimmasta päästä ;-)
Tuulihattutaikina (n. 10 kpl, normaalikokoisia n. 25 kpl):
100 g margariinia
2 dl vettä
1½ dl jauhoja
3 munaa
Täyte:
vadelmahilloa
2 dl kermavaahtoa
Päälle:
n. 70 g valkoista suklaata
1 tl öljyä
tomusokeria
Kiehauta margariini ja vesi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti puuharukalla kunnes irtoaa kattilan reunoista. Siirrä seos kulhoon ja anna jäähtyä 5 min. Lisää munat yksitelle voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Pursota tai lusikoi taikinaa pellille isoiksi kasoiksi ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30-40 min. Älä avaa uuninluukkua!
(Jos joku ei ole onnistunut tuulihattujen paistossa, yksi syy voi olla liian lyhyt paistoaika. Minä paistan "hattuja" aina vähintään 30 min. joskus jopa 45 min! Ohjeen 20 min. paistoaika ei ainakaan meidän uunissa riitä vaan tuulihatut lässähtävät.)
Jäähdytä tuulihatut. Sulata suklaa ja notkista se vielä öljyllä. Kasta tuulihatun päällys suklaassa tai valuta suklaata päälle lusikalla. Anna jähmettyä. Tee tuulihattuun pieni vako ja täytä hillolla ja kermavaahdolla. Ripottele lopuksi vielä tomusokeria päälle.