1047977.jpg

Pientä suolaista syötävää perjantai illaksi. Tähteeksi jäänyttä perunasosetta hyödynnettiin näissäkin! :) Ohje on Kaarina Roinisen. Tuli tosi hyviä! Harmi, kun ei ollut tuoreita yrttejä.

24 kpl

3 dl ( noin 300g) perunamuusia
1 prk kermaviiliä
½ dl sulatettua margariinia tai öljyä
2 munaa
100g kuutioitua kinkkua
½ dl hienonnettua basilikaa tai 1-2 rkl kuivattua (pizzamaustekin käy)
3 dl vehnäjaujoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Pinnalle:

juustoraastetta
(unikonsiemeniä)

1. Sekoita perunamuusin joukkoon kermaviili, margariinisula ja munat.
2. Lisää kuutioidut kinkut ja hiennonnettu basilika
3. Sekoita kuvat aineet ja lisää ne taikinaa. Sekoita nopeasti.
4. Jaa taikina voidellulle muffinipellille tai pieniin foliovuokiin, pane noin kukkurapäinen ruokalusikallinen taikinaa muffinipellin syvennykseen. Ripottele pinnalle juustoraaste
5. Paista 200 asteessa keskitasossa n. 20 min.

Muffinit sopivat hyvin myös pakastettavaksi