1162981.jpg

Tosi hyviä patonkeja! Ruisjauhot tekevät näistä vielä vähän tervellisempiä. Syötiin tyttöjen kanssa heti yksi kokonainen patonki, vaikka niistä tuli aika muhkeita!

3 kpl

½ l vettä
50 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl sokeria, siirappia tai hunajaa
½ dl öljyä
5 dl sihtiruisjauhoja
7-9 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Lisää lopuksi jauhot ja vaivaa taikina. Nostata kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan ja kaulitse ohut suorakaiteen muotoinen levy. Rullaa pitkältä sivulta ja laita pellille saumapuoli alaspäin.  Kohota ja voitele vedellä. Vedä veitsellä viiltoja. Paista 225 asteessa n. 15 min.