1160057.jpg

Tämä ohje taitaa tulla auttamattomasti liian myöhään, sillä juhannus on lähempänä kuin joulu, mutta laitan sen silti tähän, jos joku innostuisi tekemään nyt tai sitten ensi jouluna! Ohje löytyi Krista äiti ja täti -blogista. Parasta joululimppua, mitä olen maistanut!

6 pientä/keskikokoista limppua

1 litra maitoa

0,5 kg fariinisokeria

1 rkl fenkolia

1 rkl anista

4 kananmunaa

1 kg sihtiruisjauhoja

1 kg vehnnäjauhoja

1,5 tl suolaa

2 palaa hiivaa

Laita maito lämpenemään. Vatkaa sillä aikaa munat sokeri ja mausteet. Liuota hiiva lämpimään maitoon ja lisää munaseokseen. Lisää lopuksi jauhot vähitellen. Taikina on melko tahmeaa. Anna kohota n. tunti. Leivo pyöreitä tai pitkulaisia leipiä. kohota

Voitele kahvilla ja siirapilla, paista 225 asteessa noin puoli tuntia. Voitelin leipiä kolmeen otteeseen. Ennen uuniin menoa, kesken paiston ja vielä lopuksi.