Tänään pääsin helpolla, kun lapset halusivat leipoa! Minulle jäi vain SIIVOAMINEN....! :) Perunarieskat on huippuhyviä ja valmistuu helpoiten lisäämällä tähteeksi jääneeseen perunasoseeseen, mitä tahansa jauhoja kaapissa sitten onkaan. Lisäksi vähän suolaa, muna ja öljyä. Taikina tehdään ihan sormituntumalla ja jauhoja lisätään tarpeen mukaan.

Tämä ohje on kuitenkin vanhemman tytön kokkikursseilta. Eli jos ei sosetta sattunut jäämään, taikina tehdään perunahiutaleista eli siitä Mummon muussista!

3 dl perunahiutaleita

4 dl vettä

½ dl öljyö

½ tl suolaa

1 dl ohrajauhoja

2 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

1-2 munaa

(juustoraastetta)


Sekoita perunahiutaleet haaleaan veteen. Lisää öljy, muna, suola ja jauhot. Leivo taikinasta jauhoitetulla pöydällä tanko ja jaa se 8 osaan. Taputtele palat litteiksi kiekoiksi leivinpaperin päällä. Pistele haarukalla muutamia reikiä ja ripottele juustoraastetta päälle, jos haluat. Paista 225 asteessa n. 15 min.