1027466.jpg

Ruusuvuokaa olen muutamassa blogissa ihastellut ja päätin sen sitten itsellenikin hankkia. Vuoka oli melko kallis, mutta ajattelin sen avulla selviäväni muutamasta joululahjapulmasta muistamalla sukulaisia, päiväkodintätejä yms. vähän erilaisella joulukakulla. Kuivakakkuja tulee aika vähän tehtyä, mutta joulupöytään se meillä kuuluu. Syntymäpäivillä ja muissa juhlissa kuivakakut on yleensä vaan pöydäntäytettä eikä niitä kukaan syö. Näin ainakin meillä. Mutta jospa nyt tämän uuden vuoan innoittamana tulisi tehtyä useammin ja ne olisivat vielä houkuttelevamman näköisiä! Kakusta tuli minusta tosi kaunis!

Kuva on vähän huono, sillä tein sen myöhään illalla ja nappasin mukaani töihin aamulla. Kakku sai kovasti kehuja ulkonäöltään ja maultaan työystäviltä! Ohje on Hellapoliisin ihana banaanikakku. Tässä ohje vielä kopioituna.

150g margariinia
4,5 dl sokeria
3  munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
0,75dl kermaa (käytin maitoa)
3 banaania

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sitten vielä muussatut banaanit ja kerma. Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 150 asteessa n 1 h 15 min.