Nyt kun päivä on vielä kovin lyhyt ja auringonpilkahduksesta saa nauttia vain harvoin, voi vaikka kaivaa pakkasesta viime kesän marjasatoa ja muistella mennyttä kesää tai unelmoida tulevaa :) !!! Sen voi tehdä vielä ihan hyvälla omallatunnolla, sillä nämä leivokset keveyttää rahka ja sokerin sijasta voi käyttää myös hedelmäsokeria oman maun ja omantunnon mukaan. Vadelmien sijasta sopii kaikki marjaseokset.


Leivokset on valmistettu suorakaiteen muotoisessa reunavuoassa ja leikattu paloiksi, mutta yhtä hyvin voi käyttää pyöreää irtopohjavuokaa.


20 leivosta

Leivospohja:

4 munaa

1 dl sokeria

1½ dl jauhoja

½ tl leivinjauhetta


Täyte:


2½ dl flora vispiä

1 prk rahkaa

1½-2 dl sokeria (maistele!)

2 tl vanilijasokeria

n. 200 g vadelmia

5 liivatetta

½ dl marjamehua tai vettä


Päälle:


n. 200 g vadelmia

2 dl punaista marjamehua/vettä

1 dl hyytelösokeria

1 dl vadelmahilloa


Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhoseos. Paista uunipellillä ohut levy 225 asteessa n. 7-10 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Leikkaa jäähtynyt levy osiin niin, että saa kaksi vuoan kokoista kerrosta. (Kerrokset voi rakentaa myös pienistä paloista. Täyte pitää ne kyllä hyvin koossa.)


Vaahdota kerma. Lisää rahka ja soseutetut vadelmat ja mausta sokerilla. Lisää lopuksi liotetut ja lämpimässä vedessä sulatetut liivatteet ohuena nauhana sekaan. Kaada täyte reunavuokaan torttulevyn päälle. Lisää toinen levy täytteen päälle. Levitä päälle ohut kerros hilloa ja asettele päälle jäiset vadelmat. Kiehauta mehu ja lisää hyytelösokeri. Jäähdytä seosta pari minuuttia ja sivele kiillettä pullasutilla marjojen päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Poista reunalevyt ja leikkaa paloiksi.