1894062.jpg

Tämä loistava idea on bongattu taas Hellapoliisilta, joka oli jäljitellyt eineshyllyjen tarjontaa! Ihanan pehmeän leivän sisältä löytyy mausteinen kebab, joka on helppo lämmittää mikrossa ja lisätä sisälle salaattia! Vaikka itseltäni ei läytynyt kuin 250 g pussi kebablastuja pakkasesta, salaattia lisäämällä yksikin kebabtasku on täyttävä iltapala, lounas jne. Kokeilkaa ihmeessä!

Ohje Hellapoliisin sivuilta kopsattuna:

8 kpl

2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl öljyä
½ dl maustamatonta jugurttia
1 muna
1 tl leivinjauhetta
n. 6 dl jauhoja

voiteluun sulatettua voita


täyte:

400 g kebablastuja (itse käytin 250g)
kebabkastiketta
juustoraastetta

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin. Lisää veteen suola, sokeri, öljy, jugurtti ja kevyesti vatkattu muna. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen.

Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin verran.

Muotoile kohonneesta taikinasta jauhoisella alustalla tasakokoinen pötkö, jonka jaat 8:aan osaan. Pyöritä osat palloiksi, kaulitse soikeita litteitä leipiä. Jaa leipästen päälle täytteet ja käännä leivät taskuiksi painamalla reunat kiinni.

Kohota leivät pellillä leivinpaperin päällä, voitele sulatetulla voilla ja ripottele pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä.

Paista leivät 275 asteisessa uunissa (keskitasolla) 5-8 minuuttia.
Täytä valmiit leivät halutessasi esimerksi salaatilla, tomaatilla ja paprikalla.