Pulkkamäen jälkeen maistuu kuuma kaakao ja laskiaspullat!

400443.jpg

Tässä vielä peruspullan ohje. Itse käytän rasvatonta maitojauhetta ja vettä maidon sijasta. Se tekee pullasta kuohkeampaa, antaa kullankeltaisen värin ja pulla säilyy mehevänä pidempään.

½ l vettä
1 dl rasvatonta maitojauhetta (tai ½ l maitoa)
50 g hiivaa/ 2 pussia kuivahiivaa
1 muna
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 1 kg vehnäjauhoja
150 g margariinia

Täyte:

kermavaahtoa
hilloa
mantelimassaa

Päälle raesokeria/tomusokeria

Liuota maitojauhe ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhot ja lopuksi pehmeä margariini. Kohota hyvin ja paista 225 asteessa n. 15 min. Jäähdytä ja täytä.