1235202.jpg

Ohje on kirjasta Leivo itse hyvää leipää. Kaurahiutaleiden ansiosta leivistä tulee mehukkaita ja ne myös säilyvät kuivumatta pitempään. Ohjeesta tulee kaksi vuokaleipää. Voi tietysti tehdä myös suoraan pellille, mutta minusta näitä vuokaleipiä on nätempi leikata.

6 dl maitoa
½ dl öljyä
2 rkl vaaleaa siirappia
1 pussi kuivahiivaa
2 tl suolaa
5 dl kaurahiutaleita
n. 1 l vehnäjauhoja

Lämmitä maito, lisää öljy ja siirappi. Laita kulhoon osa jauhoista, kaurahiutaleet, suola ja hiiva. Lisää nesteseos. Vaivaa sekaan jauhot, mutta säästä hiukan leipien leipomiseen. Kohota taikinaa tunnin ajan.

Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile sileiksi limpuiksi ja laita voideltuihin leipävuokiin. Anna kohota n. ½ tuntia. Pistele leivät kevyesti haarukalla ja voitele vedellä. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min.