Iloista pääsiäistä!
Iloista pääsiäistä kaikille blogini lukijoille! Harmittelen kovasti etten ole ehtinyt päivittämään blogiani ja muutama kuvakin kaipaa vielä ohjetta... Tälläisen ohjeen sain työystävältäni ja sillä herkuttelemme pääsiäislomalla. Herkullista pääsiäistä kaikille. Nauttikaan yhdessäolosta!
Nasuttaja
Pohja:
n.170 g Digestive tai kaurakeksejä
50 g margariinia
Täyte:
250 g rahkaa
1 sitruunan mehu
1 dl sokeria
1 rkl vanilijasokeria
2 dl kermaa
n. 470 g purkki aprikooseja
6 liivatetta
½ dl aprikoosien sokerilientä
Päälle:
n. 470 g purkki aprikooseja
2½ dl aprikoosien sokerilientä
3 liivatetta
Jauha keksit ja lisää sulatettu rasva. Painele irtovuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sitruunan mehu rahkaan. Lisää paloitellut aprikoosit, sokerit ja lopuksi kermavaahto. Kuumenna neste ja liuota liivatteet. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.
Laita päällisen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna ½ dl nestettä ja sulata liivatteet siihen. Kaada joukkoon loput nesteestä. Asettele arpikoosit kakun pinnalle ja kaada liivate seos päälle. Anna jähmettyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.