Iloista pääsiäistä!

 

1239265079_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Iloista pääsiäistä kaikille blogini lukijoille! Harmittelen kovasti etten ole ehtinyt päivittämään blogiani ja muutama kuvakin kaipaa vielä ohjetta... Tälläisen ohjeen sain työystävältäni ja sillä herkuttelemme pääsiäislomalla. Herkullista pääsiäistä kaikille. Nauttikaan yhdessäolosta!

Nasuttaja


Pohja:

n.170 g Digestive tai kaurakeksejä

50 g margariinia


Täyte:


250 g rahkaa

1 sitruunan mehu

1 dl sokeria

1 rkl vanilijasokeria

2 dl kermaa

n. 470 g purkki aprikooseja

6 liivatetta

½ dl aprikoosien sokerilientä


Päälle:


n. 470 g purkki aprikooseja

2½ dl aprikoosien sokerilientä

3 liivatetta


Jauha keksit ja lisää sulatettu rasva. Painele irtovuoan pohjalle.


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sitruunan mehu rahkaan. Lisää paloitellut aprikoosit, sokerit ja lopuksi kermavaahto. Kuumenna neste ja liuota liivatteet. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.


Laita päällisen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna ½ dl nestettä ja sulata liivatteet siihen. Kaada joukkoon loput nesteestä. Asettele arpikoosit kakun pinnalle ja kaada liivate seos päälle. Anna jähmettyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.