656987.jpg

Pakkopullan Anja oli tehnyt tätä hyvää mustikkapullaa! Muistan itsekin kokeilleeni tätä Roinisen ohjetta joskus aikaisemmin, mutta ilman mustikkaa. Maistui tosi hyvältä mustikkaisena! Innostuin vain vähän liikaa laittamaan mustikoita ja ne paistavat rumasti läpi, mutta maku oli hyvä! Varsinkin, jos pitää kardemummasta!

Tässä siis sekoitus Anjan ja Kaarina Roinisen ohjeesta:

1,5 dl  sokeria

2  munaa

2  dl  kermaa (käytin ruokakermaa)

100 g  sulatettua margariinia

2 tl  kardemummaa

4 dl  vehnäjauhoja

2 tl  leivinjauhetta

Väliin:

3 dl  mustikoita

½ dl  sokeria

Pinnalle:

mantelilastuja ja raesokeria (oli loppu joten käytin raesokeria ja kookoshiutaleita)

Sekoita munat ja sokeri keskenään, ei tarvitse vatkata. Lisää sulatettu margariini, kerma ja kardemumma. Sekoita hyvin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita vain sen verran, että taikina tasoittuu.

Kaada puolet taikinasta voideltuun vuokaan. Ripottele väliin mustikat ja sokeri. Levitä loput taikinasta päälle ja ripota pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. Paista 175 asteessa alimmalla ritilätasolla  50-60 minuuttia riippuen vuuan koosta ja täten taikinakerroksen paksuudesta.