1616615.jpg

Olen tehnyt hyvin vähän gluteenittomia leivonnaisia, sillä tuttavapiirissäni ei juuri ole kyseistä ruokavalioa noudattavia. Aikaisemmin olen käyttänyt gluteenittomia keksejä hyytelökakun teossa ja toinen gluteeniton leivonnainen on ollut kääretorttu perunajauhoilla. Ihan hyviä ja helppoja vaihtoehtoja nekin! Nyt ensi kertaa ostin gluteenittoman jauhoseoksen. Jauhoja käytin samassa suhteessa kuin tavallisa ja hyvin onnistui! Itseasiassa leivoksista tuli paljon parempia! Mureita ja pehmeitä! Nämä menivät miehen mukana töihin.

15 kpl

250 g margariinia
125 g sokeria
1 muna
300-350 g gluteenitonta jauhoseosta (tai tavallisia vehnäjauhoja)
1 tl vanilijasokeria

Väliin:

1-1½ dl vadelmahilloa

Päälle:

3-4 dl tomusokeria
vettä
rommiaromia
kaakaojauhetta
punaista väriä

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna ja vanilijasokeri. Lopuksi jauhot. Taputtele tai kauli taikinasta pellin kokoinen levy. Pistele haarukalla reikiä ja paista 200 asteisessa uunissa kullanruskeaksi. Gluteeniton versio paistui tosi nopeasti!

Halkaise levy kahtia. Levitä toiselle puolelle hillo ja nosta varovasti toinen puolista päälle. Levitä tomusokeriseos (värjää pari rkl kaakaojauheella) ja pursota raidoitus.