Tämä ohje on "vaivannut" minua vieraillessani Hellapoliisin sivustolla ja kun tuli hyvä syy juhlia, päätin vihdoin kokeilla sitä. Maku oli ihan yhtä kiprakka kuin drinkkikin, mutta ihan hyvä. Kahvipöytää en ihan näin kiprakkaa haluaisi, mutta vaikkapa jälkkäriksi ihan kiva. Ohje on kopioitu Hellapoliisin sivuilta ja muokattu ja tehty 22 cm pyöreään vuokaan.

Pohja:


200 g piparkakkuja tai digestivejä murustettuna
100 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:


5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä/kermaa vaahdotettuna
200 g vaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
1 pss Santa Marian Caipirinha Drink Mix -seosta
3 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl kylmää vettä

 

Päälle:

2 dl vadelmia

1 dl hyytelösokeria

2 dl vettä



Murusta piparit/keksit esimerkiksi pienessä pussissa lihanuijalla hakaten, tai monitoimikoneen leikkurinterällä.
Sulata rasva, sekoita nämä keskenään ja taputtele leivinpaperirinkulalla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle, jonka halkaisija on noin 22 cm.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon vanilja"tuorejuusto," sekä Caipirinha-drinkkijuomaseos.
Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Kuumenna vesi mikrossa tai kasarissa kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.
Koristele marjoilla tai hedelmillä. Levitä päälle hyytelösokeri-vesikuorrute.