1962156.jpg

Pulla-ohje on vanha tuttu. Tykkään leipoa tällä ohjeella, koska taikina on todella mukava käsitellä ja helppo tehdä. Tällä kertaa laitoin vanilija-silmän, sillä se on niin hyvää! Lisäksi täytteeseen appelsiinikuoriraastetta ja kuorrutuksen maustoin appelsiini-aromilla. Noita aromejahan saa tilata helposti netistä. Postikulutkin taisivat olla vain euron ja valikoima on laaja! Pullat maistuivat kivasti appelsiinilta!

Pellillinen eli n. 20-25 viineriä isoihin pullavuokiin tehtynä

Taikina:

150g voita tai margariinia
3 rkl sokeria
2 munaa
1 pala hiivaa
1 dl kermaa (maitokin käy)
7 dl jauhoja

Täyte:

100g margariinia
1 kkp tomusokeria
2 tl vanilijasokeria
1 appelsiin kuoriraaste

Päälle:

½ dl vanilijakreemijauhetta
1½ dl vettä

n. 2dl tomusokeria
appelsiini-aromia
vettä


Murenna hiiva pieneen astiaan, lisää vähän sokeria ja sekoita kunnes muuttuu juoksevaksi. Lisää joukkoon kerma. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kulhossa. Lisää munat yksitellen. Lisää hiiva-kermaseos ja viimeiseksi jauhot. Sekoita nopeasti tasaikseksi taikinaksi. Anna kohota 60-80 min.

Vaahdota täytteen margariini ja lisää sokerit, kuoriraaste ja sekoita

Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi ja levitä päälle täyte. Rullaa pötköksi ja leikkaa paloiksi. Laita pullat paperivuokiin ja kohota väh. 20 min. Voitele munalla ja paina keskelle kolo (itse käytin jäätelökauhan pätä =) ). Sekoita vesi ja vanilijakreemijauhe ja lisää keskelle.  Paista 225 asteessa n. 15 min.

Sekoita tomusokeri, vesi ja mausta appelsiini-aromilla. Pursota pullien päälle käyttäen vaikka tukevaa muovipussia, johon olet leikannut reiän.