1556814.jpg1556810.jpg
1556804.jpg1556802.jpg
Pakastemansikoista syntyy herkullinen ja kaunis  täytekakku hyytelösokerilla. Sähköpostiini on tullut useita kyselyitä hyytelösokerista ja tässä muutamia vinkkejä.

- Levitä marjojen alle kevyesti hilloa. Näin pakastemarjoista valuva mehu ei pääse kostuttamaan kakkua liikaa

- Levitä jäiset marjat kakun päälle. Hyytelösokeri jähmettyy näin nopeammin. Käytä hyytelöseoksen levittämiseen pullapensseliä. Marjoja ei kannata levittää ihan reunoille asti, jos haluat pursottaa kermaa myös kakun päälle.

- Tehosta marjojen punaisuutta sekoittamalla hyytelösokeri punaiseen mehuun. 1 dl laimennettua mehua + ½ dl hyytelösokeria riittää hyvin, jos haluat sivellä hyytelöä vain ohuelti marjojen päällä (kuten kuvassa).

- Pakastemarjoja voi käyttää myös kakun täytteena hillon asemasta tai kanssa. Niistä tulee tosi raikas maku! Jotta kakku ei kostuisi liikaa, käytän pakastemarjoissa Melatiinia. Se on pakastemarjojen hilloamisaine.

Yllä oleva kakku on 5 munan kakkupohja, jossa tilavuusosina saman verran munia, sokeria ja jauhoja. Lisäksi 1 tl leivinjauhetta.

Kakku on jaettu kolmeen osaan ja kostutettu spritellä (n. 2dl) ja täytetty ylösalaisin takaisin paistovuokaansa, joka on vuorattu kelmulla. Näin kakusta tulee tasainen.

1. täyte

marjaseos
1,25 dl kermaa (sokeria)
vanilijakreemi (2½dl maitoa + 1 pss vanhanajan vanilijakastikejauhetta)

2. täyte

marjaseos
1,25 dl kermaa (sokeria)
½ pss Marianne Crunshia

Marjaseos:
 n. 3 dl soseutettuja pakastemansikoita + 1 rkl melatiinia ja 1 dl mansikkahilloa.

Tein kakun tilauksesta sukulaiselleni. Oli mukava saada palaute, jossa kakkua kehuttiin kovasti! ;-) Kiva, että maistui!