Isäinpäivänä herkuteltiin Suklaisella Brita-tortulla. Täytteenä oli miehen herkkuja; banaania, suklaata ja kermaa. :) Tämä on kyllä tosi hyvää! Itse tykkään, kun kakun pakastaa ja nauttii hieman jäisenä.
Vaikka päällä on marenkia, kakku pysyi ihan hyvänä seuraavaan päivään. Maistui itseasiassa vielä paremmalta ja ulkonäkökään ei kärsinyt.
Kakkua täyttämässä. Banaania, kermaa ja Cappucino-Dajmia.
Leivoin siis kaksi tällaista pohjaa.
150 g rasvaa
1 ½ dl sokeria
3 keltuaista
2 3/4 dl jauhoja
½ dl tummaa kaakaota
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
3 valkuaista
2 dl sokeria
Pinnalle:
mantelilastuja
Täyte:
3 dl kermaa
2-3 rkl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1-3 banaania
1 iso Dajm Cappucino
Aloita marengista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen. Vatkaan pohjaa varten rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa.
Jaa taikina kahteen osaan kahdelle leivinpaperille. Tee kaksi ohutta, pyöreää pohjaa. Levitä päälle marenki ja mantelilastut. Paista molempia pohjia 175 asteessa alimmalla tasolla n. 20 min.
Vatkaa kerma ja mausta se sokerilla. Levitä täytteet toisen pohjan päälle ja noista toinen varovasti päälle. Voit sihdata päälle vielä tomusokeria.