1063991.jpg

Isäinpäivänä herkuteltiin Suklaisella Brita-tortulla. Täytteenä oli miehen herkkuja; banaania, suklaata ja kermaa. :) Tämä on kyllä tosi hyvää! Itse tykkään, kun kakun pakastaa ja nauttii hieman jäisenä.

Vaikka päällä on marenkia, kakku pysyi ihan hyvänä seuraavaan päivään. Maistui itseasiassa vielä paremmalta ja ulkonäkökään ei kärsinyt.


1053689.jpg

Kakkua täyttämässä. Banaania, kermaa ja Cappucino-Dajmia.

1063986.jpg

Leivoin siis kaksi tällaista pohjaa.


Ohje on Kaarina Roinisen kirjasta mukailtu.

150 g rasvaa
1 ½ dl sokeria
3 keltuaista
2 3/4 dl jauhoja
½ dl tummaa kaakaota
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:

3 valkuaista
2 dl sokeria

Pinnalle:

mantelilastuja

Täyte:

3 dl kermaa
2-3 rkl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1-3 banaania
1 iso Dajm Cappucino

Aloita marengista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen. Vatkaan pohjaa varten rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa.

Jaa taikina kahteen osaan kahdelle leivinpaperille. Tee kaksi ohutta, pyöreää pohjaa. Levitä päälle marenki ja mantelilastut. Paista molempia pohjia 175 asteessa alimmalla tasolla n. 20 min.

Vatkaa kerma ja mausta se sokerilla. Levitä täytteet toisen pohjan päälle ja noista toinen varovasti päälle. Voit sihdata päälle vielä tomusokeria.